Wallieonline
Bouw eerste battlebot teamwork en tegenslagen
Door Wallieonline op 25-02-2014

In mijn vorige blog vertelde ik dat de tegenslagen soms groot zijn. Vaak zijn dit technische problemen die na wat overleg met mijn broer wel op te lossen zijn. Helaas heb ik nu te maken met een tegenslag die een geheel andere aanpak vereist. De wedstrijd in Antwerpen waar onze battlebot zijn kunsten zou gaan vertonen gaat helaas niet door. Via het forum heb ik te horen gekregen dat de Dutch Robot Games dit jaar niet uitgenodigd is. Ik ben nog op zoek naar een ander event en overweeg naar Engeland te gaan. Het kan zijn dat ik het financieel niet rondkrijg om naar Engeland af te reizen. Als dat niet lukt is er nog de optie om naar de MMM in Duitsland te gaan. Dit event heb ik vorig jaar met mijn broer bezocht en is vrij toegankelijk voor bezoekers die willen kijken.

Gelukkig gaat het goed met de bouw van de battlebot. We hebben een paar kleine aanpassingen in de ondersteuning van de assen aangebracht. Na de eerste proefrit is gebleken dat het huidige systeem moeite heeft met ons destructieve rijgedrag. Door een extra kogellager aan het einde van de as te plaatsen hebben we dit probleem verholpen en blijven de wielen netjes recht. Het eerste prototype van het wapen is ook gereed, deze hebben we met behulp van een boormachine op 3000 omwentelingen per minuut laten draaien. De angstige blik van mijn moeder bij het zien van een proefrit heeft ons doen besluiten verdere testen nog even uit te stellen.Zoals ik al eerder vertelde is bij de bouw van het wapen teamwork erg belangrijk. De elektrische componenten moeten perfect samenwerken met de mechanische onderdelen. Het wapen zal in de komende periode ook regelmatig een aanpassing krijgen om het optimaal te laten functioneren. De aankomende periode dus filmpjes van onze successen en epic fails! Gewoon blijven lachen en nooit opgeven, dat is het motto.