Wallieonline
Bouw eerste battlebot idee naar werkelijkheid
Door Wallieonline op 13-05-2013

In deze serie blogs ga ik proberen om van een idee werkelijkheid te maken. Het begon enkele jaren terug toen ik op televisie het programma ‘Battlebots’ zag. In dit programma nemen teams het tegen elkaar op met een zelfontworpen robot. De op afstand bestuurbare robots waren voorzien van zagen, hamers en zelf vlammenwerpers. In mijn dromen streed mijn robot mee in de goed afgeschermde arena’s van dit programma. Dit alles is me tot de dag van vandaag bijgebleven en heeft er voor gezorgd dat ik de afgelopen twee jaar erg actief ben in de robotica.

Inmiddels heb ik drie robots gebouwd. De eerste twee bestaan uit LEGO met een zelfgeprogrammeerde microcontroller. Bij deze robots was voornamelijk het experimenteren met elektronica van belang. Bij de derde robot heb ik hulp gehad van mijn broer en is de LEGO vervangen door zelfontworpen robotonderdelen. Voor het ontwerpen heb ik gebruikgemaakt van LibreCAD, dit is een open source CAD programma. Mijn broer is werkzaam in de metaalsector en heeft de beschikking over de juiste machines om deze CAD-tekeningen om te zetten naar echte onderdelen. Het resultaat is een vierwiel aangedreven robot met een chassis van aluminium.Dankzij de sponsoring van Comvio en de hulp van mijn broer is het dan eindelijk zover en kan ik mijn eigen Battlebot gaan bouwen. Komende tijd zal ik iedere maand een blog schrijven over de vorderingen.

Voor de volgende blog ga ik mij verdiepen in de regels die verbonden zijn aan deze wedstrijden. Ook ga ik een datum voor een wedstrijd begin volgend jaar plannen. Hiervoor ga ik mij inschrijven bij de Dutch Robot Games.