Wallieonline
Aluminium 4WD robot platform
Door Wallieonline op 05-07-2012

Door het succes van mijn vorige robot heb ik besloten er één te maken met een aluminium chassis. In het chassis komen vier 12 Volt motoren van het type RB-35 met een tandwiel reductie van 1:30 en een uitgaande as van 6mm. De motoren worden aangestuurd door de Sabertooth 2x25 motor driver van Dimension Engineering. Deze zal worden gevoed door een 11.1 Volt LiPo accu van 2200mAh. De wielen komen op de 6mm assen door middel van 12mm hex hubs die we uiteindelijk zelf gaan maken. Hier onder het verloop van de bouw.CAD design
De CAD tekeningen van het chassis zijn gemaakt met het programma LibreCAD. Dit is een Open Source CAD programma met de mogelijkheid om tekeningen in DXF formaat op te slaan. Dit formaat hebben we later nodig voor de CNC laser machine.

Aluminium chassis
Gelukkig werkt mijn broer met een CNC laser machine en heeft hij geholpen bij het maken van het aluminium chassis. Dennis bedankt!!

Motoren
De RB-35 transmissie motor met een tandwiel reductie van 1:30 is perfect voor het gebruik in dit type robot. De motor is goed met PWM in snelheid te regelen en heeft veel kracht.Specificaties
- Spanning: 12 Volt
- Max stroom: 2,1 Ampere
- Max draaimoment: 60Ncm
- Belast toerental: 174rpm
- Reductie: 1:30
- As lengte: 12mm
- As dikte: 6mm

Sabertooth 2x25
Omdat de motoren maximaal pieken van 2x5 Ampere zullen vragen is deze motor controller ruim voldoende. De Sabertooth kan op veel verschillende manieren worden aangestuurd zoals analoog, RC en serieel en is goed beschermd tegen overbelasting.

LiPo accu
Om het gewicht van de robot laag te houden heb ik gekozen voor een Lithium Polymeer accu.

Wielen en hubs
De 12mm hex hubs die ik nu gebruik zijn van Lynxmotion en zijn bedoeld voor de A4WD1 Rover. Door de 12mm hex aansluiting zijn er veel standaard monster truck wielen te gebruiken. Uiteindelijk hoop ik zelf hubs te kunnen maken met een betere aansluiting op de motor as. Als dit gelukt is zal ik het zeker laten weten!!